Inca de la inceputurile anilor ’70, stilul hippie a reprezentat o gura de aer proaspat pentru tinerii satuli de conformarea la normele rigide ale vremii. Avand ca exponenti hainele evazate, motivele florale si mesajele de pace, curentul promova libertatea de expresie in cadrul unei miscarii pacifiste, in cadrul careia adeptii sai puteau fi recunoscuti usor, deopotriva pentru mesajele pe cere si le asumau, dar mai ales pentru stilul vestimentar caracteristic. Ajungand unul dintre cele mai populare manifestari ce a influentat muzica, arta si stilul de viata al oamenilor vremii, acesta este considerat in prezent la fel de trendy, fiind de multe ori adus din nou si din nou in atentie din punct de vedere stilistic, prin intermediul blugilor evazati, articolelor vestimentare cu flori si a accesoriilor de tip handmade, acestea din urma reprezentand cu siguranta unele dintre cele mai prezente simboluri ale vremii.

Bijuteriile atunci vs. acum

Daca la momentul nasterii curentului hippie in randul tinerilor dornici de exprimare, materialele necesare confectionarii de bijuterii poate nu erau la fel de omniprezente ca in momentul de fata, acest lucru pare sa nu-i fi oprit in niciun fel din a-si exprima propriu stil, acestia reusind sa transforme sau sa procure aproape orice aveau nevoie pentru a da nastere viziunii lor. Asadar, piese precum colierele statement, facute din pandantive grele si snururi lungi erau considerate a fi o marca distinctiva a miscarii acestora, fie ca vorbim de barbati sau de femei. Totodata, utilizarea de flori la scara larga era o practica raspandita, la fel ca si alaturarea de elemente precum pene sau margele.

Aceasta libertate de exprimare caracteristica a urmat acest trend pana in zilele noastre, moment in care oricare dintre noi ar putea decide sa isi confectioneze propriile piese unicat, procesul incepand cu plasarea unei comenzi online pentru toate materialele necesare. Astfel, fie ca este vorba de snur pentru bratari sau pietre semipretioase, daca si tu doresti sa demarezi un astfel de proiect personal, tot ce trebuie sa faci este sa procuri cele necesare de pe site-ul ales de tine si sa stepti comanda acasa.

Accesorizarea ca o exprimare a personalitatii

Prin prisma libertatii de exprimare de care cu totii ne bucuram, nimic nu poate fi mai placut decat sa te trezesti dimineata stiind ca esti liber sa te prezinti lumii in orice fel consideri ca este reprezentativ pentru tine. Mai mult, unele persoane au dezvoltat un stil propriu atat de amplu si bine definit incat acesta a devenit aproape ca un fel de marca proprie pe care acestea o detin, reusind sa il concretizeze in fel de fel de joburi in domeniul modei. De la mici artificii precum snur pentru bratari sau diverse aplicatii cu mesaje, aproape orice poate fi folosit pentru a definitiva un mesaj stilistic, singura limita fiind doar imaginatia fiecaruia.