Probabil ca oricine stie ca un vin ales cu inspiratie poate pune in valoare orice mancare. Gustul mancarii se impleteste cu cel al vinului si astfel se asigura o experienta cat mai placuta. Exista cateva detalii de baza pe care oricine ar trebui sa le cunoasca pentru ca pe aceasta cale fiecare masa se poate transforma din ceva banal intr-o ocazie asteptata cu nerabdare de toata lumea. Crama Budureasca vine cu sfaturile, magazinul online furnizeaza si vinurile, iar tot ce iti mai ramane de facut este sa pregatesti masa. Iata ce vin putem alege pentru o masa cu preparate din vita si porc.

Preparatele din porc sunt poate unele dintre cele mai versatile atunci cand vorbim despre asocierile culinare. Cu toate ca mancarurile sunt foarte bogate, in acelasi timp pot fi si light, iar in majoritatea cazurilor nu sunt atat de grase precum fripturile. Un vin potrivit pentru preparatele din carne de vita si porc este cel cu o bogata aciditate, indiferent de culoarea sa.

Anumite soiuri de struguri sunt natural mai acide, iar in cazul celor albe putem aminti de Riesling sau Chardonnay. De asemenea, pentru vinurile rosii amintim de Cabernet Sauvignon Feteasca Neagra.

Fie ca organizezi o masa alaturi de cei dragi sau poate te ocupi de un eveniment si mai important, poate ca nu este atat de simplu sa alegi cel mai bun vin care sa se potriveasca cu preparatele. Totusi, exista cateva sfaturi utile de care oricine poate tine cont pentru a se bucura de un real succes.

In primul rand, aromele indraznete merg bine impreuna. Astfel, daca vrei sa incerci o reteta iesita din comun, atunci poate ca ar trebui sa te orientezi si catre un vin pe masura. Regula e simpla, o mancare grea se potriveste cu un vin similar, mancarea acida cu vinul asemanator, dulciurile cu vinul dulce, etc.

O alta idee de care se poate tin cont este aceea ca preparatele din carne de vita si de porc sa se asocieze cu vinul in functie de regiune. Asadar, cand carnea provine dintr-o anumita zona geografica, este recomandat ca si vinul sa fie tot de acolo.

Daca esti in cautare de vinuri demiseci din magaziul online Budureasca pe care sa le asociezi cu preparate pe baza de vita si porc, atunci Feteasca Neagra din gama Budureasca Clasic este o optiune grozava. Acesta aduce o culoare deosebita, de rosu rubiniu inchis, iar nasul e fructuos, de prune si mure coapte. Gustul catifelat si rotund de fructe negre de padure pune in valoare preparatele din carne de vita si de porc. Taninurile sunt moi si postgustul lung, astfel ca in combinatie cu macarea potrivita, acest vin poate asigura o experienta culinara desavarsita. Se poate servi in nenumarate contexte, la o cina in familie, poate la un eveniment special si nu numai. La fel ca multe alte vinuri rosii demiseci, temperatura ideala de servire a acestuia este intre 18 si 20 de grade.

Te bucuri de libertate deplina atunci cand vorbim despre asocierile culinare si nu trebuie sa te limitezi doar la fripturi. Acest vin se potriveste de minune si alaturi de preparate din carne de pui, de mezeluri fine, preparate la gratar, cheeseburgeri sau peste. Cu alte cuvinte, te bucuri de libertate deplina atunci cand pregatesti masa. Poti apela la magazinul online Budureasca ori de cate ori esti in cautarea unui vin bun pe care sa il impartasesti cu altii sau sa il pastrezi doar pentru tine.