Atunci cand trebuie sa luam o decizie cu privire la asigurare facultativa pentru locuinta, procesul de comparare a ofertelor de pe piata este unul solicitant. Pentru a gasi cea mai corecta polita este nevoie de timp, rabdare si informatii corecte. Ca sa scapam de toate aceste griji, recomandat este sa apelam la o agentie de brokeraj precum TCV, care va face toate munca in locul nostru. Cu ajutorul consultantilor de la TCV vom intelege de ce sa incheiem o polita de asigurare facultativa pentru locuinta si totodata, vom avea acces la cele mai rentabile polite care sa corespunda raportului dintre calitate si pret.

Asadar, cu ajutorul informatiilor puse la dispozitie vom intelege ca asigurarea facultativa pentru locuinat nu o include si pe cea obligatorie. In momentul in care vom dori sa achizitionam o astfel de polita va fi nevoie ca in prealabil sa incheiem si o polita obligatorie de locuinta. Pretul unei astfel de asigurari variaza in functie de tipul de locuinta, daca este de tip A sau este de tip B. Polita obligatorie pentru locuinta cuprinde trei riscuri: incendiu, alunecari de teren si inundatii. In schimb, polita de asigurare facultatia pentru casa ne va asigura o completare intre valoarea reala a locuintei si suma asigurata obligatoriu.

Pentru ca riscurile acoperite de asigurarea facultativa a locuintei variaza de la un asigurator la altul, consultantii de la TCV ne vor oferi informatiile de care avem nevoie pentru a putea lua cea mai buna decizie in cazul nostru.

Pe langa riscurile acoperite de polita obligatorie pentru locuinta, cea facultativa acopera riscuri precum: trasnet, explozie, cadere de corpuri pe locuinta asigurata, riscuri meteorologice precum furtuna, grindina, ploaie torentiala, inundatie. Alte riscuri acoperite sunt coliziunea cu autovehiculele si vandalism, distrugeri provocate de animale, accidentarea membrilor familiei sau terte persoane, furtul bunurilor si al elementelor constructive, avariile centralelor termice.

Pentru ca la TCV le pasa de clienti, consultantii le vor oferi sfaturi cu privire la riscurile pe care le putem asigura suplimentar, precum raspunderea civila legala fata de terti cu extindere in Romania sau inundatia provocata de apa de conducta.

Luarea celei mai bune decizii este bazata pe informare. De aceea, pentru a intelege cat de folositoare este o polita de asigurare facultativa pentru locuinta, ce avantaje ne ofera si sa o alegem pe cea mai potrivita, consultantii TCV ne stau la dispozitie pentru a ne oferi toate informatiile de care avem nevoie.

Pentru a putea dormi linistiti si a ne bucura de bunurile achizitionate, acum putem alege o asigurare facultativa pentru locuinta de la TCV. Avantajele unei asigurari facultativa pentru locuinta sunt multe. Astfel ca, pentru o suma destul de mica, pe care trebuie sa o platim anual pentru suma de asigurare, vom fi despagubiti pentru daunele care s-au produs asupra locuintei noastre. Cu alte cuvinte, se merita sa optam pentru TCV, unde specialistii vor depune toate eforturile ca noi sa fim multumiti de ceea ce ne asigura politele.