Avem oare un stil de viata sanatos, implicit o viata sanatoasa? Una dintre primele probleme care se ridica este daca mancam prea mult sau prea putin, astfel ca daca vom consuma alimente in exces vom adauga calorii si implicit asta va duce la imposibilitatea mentinerii unei greutati ideale si a unei stari de sanatate buna, iar daca vom consuma alimente intr-o cantitate scazuta, poate fi o alta problema.

Pasul urmator consta in a avea o alimentatie echilibrata in urma careia sa asiguram un aport optim de macronutrienti pentru a avea o viata sanatoasa. In cazul in care vom consuma alimente in excess cu deficit de proteine, carbohidrati sau grasimi nu vom reusi sa ne indeplinim obiectivele, indiferent ca ne dorim sa aratam bine, sa fim plini de energie sau sa avem o viata activa indiferent de varsta.

Un alt factor important definitoriu pentru un stil de viata sanatos il reprezinta calitatea mancarii pe care o consumam. Astfel, este recomandat sa evitam produsele procesate, produsele cu un continut excesiv de zahar, sare sau grasimi.

Pe langa alimentatie un rol important il are miscarea fizica. Pentru a putea indeplini obiectivul, recomandarea este de a imbina un regim de miscare fizica moderata cu o alimentatie sanatoasa astfel incat aspectul fizic, nivelul de energie si starea generala de sanatate, sa fie cele pe care ti le-ai dorit. Prin adoptarea unui stil de viata activ va fi mult mai usor sa gestionam o greutate ideala si sa prevenim diabetul si bolile cardiovasculare.

Dar, toate acestea nu ar putea functiona fara a fi intr-un echilibru atat fizic, cat si mental. Din pacate, stresul este o provocare constanta pentru noi toti, acesta manifestandu-se pe multe planuri si avand o implicatie majora asupra sanatatii noastre.

Asadar, cu cat suntem mai stresati, cu atat va creste probabilitatea unor dezechilibrari metabolice si pot aparea bolile asociate cu sindromul metabolic. Din acest motiv este primordial sa luam masuri din timp si sa avem un plan de alimentatie potrivit si sa facem miscare fizica pentru ca toate acestea ne vor ajuta sa nu fim coplesiti de exigentele vietii personale si sa ramanem plini de energie pentru a ne putea bucura de viata personala si de familie.

Cu toate acestea te pot ajuta un consilier in nutritie care iti va stabili un plan si te va putea monitoriza astfel incat sa ajungi la obiectivele stabilite impreuna cu acesta. Impreuna cu specialistul in nutritie, Raluca Mihaela vei reusi sa-ti schimbi atitudinea, pentru ca primul pas spre realizarea obiectivelor este sa-ti schimbi modul de a gandi si actiona.