Sarcina este poate cel mai frumos moment din viața oricărei femei pentru că atunci înflorește cu adevărat, iar acest lucru se poate vedea pe chipul ei. Momentul în care aceasta va naște va fi marcat cu zâmbete și bucurie din toate părțile, iar cei doi părinți vor fi pe culmile fericirii. Până atunci, însă este ideal să știi de unde să îți iei sfaturile, de unde să iți iei informațiile în așa fel încât acestea să fie adevărate, lipsite de erori și pline de sfaturi utile. Totodată, noi cei de la Clubul Bebelușilor știm că așteptarea este un factor care poate provoca stres, și de aceea, venim către tinerele mame cu un calculator pentru sarcină care poate determina data nașterii copilului, înainte de prima vizită medicală.

Data de început a ultimei menstruații

Când vine vorba despre sarcină trebuie să luam în calcul două componente foarte importante. Prima este referitoare la vârsta gestațională și vârsta fetală. Fiecare dintre acestea, pot afecta într-un fel sau altul data nașterii copilului și pot reprezenta o formă prin care este influențată data nașterii copilului. Vârsta gestațională se referă la perioada dintre prima zi a ultimei menstruații și momentul nașterii, iar cea fetală este cu două săptămâni mai scurtă și se calculează începând cu momentul conceperii. Astfel, utilizând un calculator de sarcină vei putea afla aceste două vârste pentru a determina momentul nașterii.

\

Data conceperii

După aflarea veștii că ești însărcinată, vei vrea să afli data la care vei deveni oficial mămică, dar și data conceperii. Astfel, tot un calculator sarcina este soluția ideală pentru tine. Data conceperii are loc în perioada fertilă, iar în cazul unui ciclu regulat, aceasta este între a 11-a și a 16-a zi de menstruație. Cei mai mulți dintre medici consideră ca moment al conceperii cea de-a 14-a zi, din moment ce atunci are loc ovulația. Foarte multe mămici nu știu exact data conceperii, motiv pentru care se consideră că sarcina are deja două săptămâni la momentul conceperii.

Cum se calculează data nașterii bebelușului Dacă nu mai ai răbdare până la prima vizită la medic pentru a afla data la care vei naște, atunci vei putea face acest lucru chiar la tine acasă cu ajutorul unui calculator de sarcină. Ai nevoie să știi care a fost data de început a ultimei menstruații, apoi vei aduna acel număr cu 280, care este echivalentul a 40 de săptămâni de sarcină. O altă metodă presupune să adaugi 266, care înseamnă 38 de săptămâni la data la în care a avut loc ovulația. Cu toate acestea trebuie menționat faptul că nu poți ști cu exactitate momentul în care are loc nașterea naturală, ci doar intervalul aproximativ în care acesta ar putea veni pe lume.