Cand eram mici iubeam sa facem colectie de castane, servetele, pietre cu diferite forme si culori, insa din pacate acele vremuri sunt de mult apuse pentru noi. Insa nu si pentru copii nostri. Hobby-urile fac parte din viata noastra, ajutandu-ne sa ne relaxam si sa ne bucuram de timpul nostru liber. Fie ca este vorba despre pictat, calatorii, colectii de obiecte sau vizionarea de filme, fiecare dintre noi are un hobby care ii face viata mai placuta si mult mai plina de sens. In ceea ce privesc copii, de multe ori intalnim replici precum ‘’eu nu am niciun hobby’’ sau ‘’nu stiu ce-mi place’’. Cu toate ca la prima vedere pare un aspect de neglijat, nu este deloc asa. Lipsa directiei si a afinitatilor in viata copilului pot rezulta un adult care nu are o viziune despre viata, nu stie ce domeniu doreste sa acceseze ca job si nici nu va stii sa rezoneze cu persoanele din jurul sau. De aceea, in ajutorul tau vine Clubul Bebelusilor cu idei de hobby-uri pe care le poti incerca alaturi de copilul tau, pentru a-l ajuta de a deveni cea mai buna varianta a sa.

Foloseste-te de jucarii din diferite domenii. Un mijloc foarte bun de a afla ce-i place copilului tau, este prin achizitionarea unor jucarii din diferite domenii. Poti opta pentru achizitionarea jucariilor tip bucatar, profesor, politist, pompier, medic, constructor si multe altele. Astfel, cu ajutorul jucariilor, vei putea observa ce afinitati are si vei putea sa-l directionezi in acel domeniu. Copii la varste fragede vor in fiecare zi sa fie cate ceva, insa incepand cu varsta de 3 ani, acestia deja sunt atrasi in mod special de un singur domeniu. De cele mai multe ori, fetitele doresc sa fie medici sau profesori, iar baietii pompieri sau politisti. Bineinteles, luand in considerare faptul ca din ce in ce mai multi parinti lucreaza in domenii IT, nu ar fi de mirare ca micutul sa spuna ca doreste sa lucreze la calculator ca mami si ca tati.

Incearca sa programezi cate o sedinta din mai multe locuri recreative, pentru a observa cu ce rezoneaza. Poti opta pentru cursuri de innot, tenis, karate, desen, teatru, gimnastica, fotbal si multe altele. Cu ajutorul acestora, copilul isi va da seama ceea ce ii place sa faca si se va simti fericit si in largul sau. De asemenea, hobby-urile dezvolta autonomia copilului, de aceea vei observa cum acesta devine din ce in ce mai ancorat in realitate. Clubul Bebelusilor recomanda evitarea unui numar generos de activitati extrascolare, pentru evitarea din partea copilului.

Hobby-urile fac parte din viata tuturor, ceea ce este un lucru benefic atat pentru fizicul cat si pentru psihicul nostru, acestea ajutandu-ne sa ne relaxam si sa ne deconectam de problemele din jurul nostru. Un copil care are hobby-uri este un copil curios, energic care va deveni un adult rational cu o cariera foarte bine definita.