În incursiunile noastre către destinații ideale pentru un weekend, nu puteam să trecem cu vederea un oraș ce emană o irezistibilă aromă de mare și poartă în ADN-ul său șarmul și gentilețea unei lumi à la page. Fabrica de Vacante te invită la un city break la Lisabona. Veți fi însuflețiți de atmosfera vibrantă, seduși de bucătăria portugheză și fascinați de cartierele istorice.

Încă de la primele ore ale dimineții, Lisabona se trezește la viață dăruind-o pe deplin. Acoperișurile teracotă se trezesc sub razele soarelui care se reflectă în apele vaste ale Atlanticului, conferind tabloului o pictură de aur. Ambientul te poartă într-o muzică a valurilor, apoi te scufundă în îmbrățișarea străduțelor sinuoase, iar aerul mării te învăluie, incitându-ți simțurile.

Ghidul cartierelor istorice lisabonete începe cu Alfama, cel mai vechi cartier al orașului, străjuit de fortul Sao Jorge. Alfama este inima bătândă a Lisabonei vechi, cu străduțe pietruite, case care par a fi așezate una peste alta și mult-soarele intrând pe geamurile clorite. Du-ți pașii către Bairro Alto, un alt cartier în care să te pierzi printre străduțele înguste, unde cafenelele te întâmpină cu arome îmbietoare de cafea și dulciuri tipice portugheze.

Un tur culinar în bucătăria portugheză este o must-have experiență pentru orice city break în Lisabona. Pasteișul de nata este un delicios plăcinta cu cremă de vanilie arsă, care te îmbie din fiecare colț de stradă. Dulciuri precum pao de Deus, leite-creme sau arroz doce nu pot fi ratate în vizita ta. Nu departe de desert, fructele de mare și peștele fac parte din orice meniu tradițional, preparate în diverse moduri, toate delicioase. Dacă vă simțiți aventuroși, încercați “Polvo à lagareiro”, un fel de mâncare tradițional ce constă din calmar gătit în ulei de măsline.

Explorarea eficientă a Lisabonei include vizitarea Turnului Belém și a Mănăstirii Jerónimos, ambele clasificate ca patrimoniu mondial UNESCO. Nu uitați să încercați și câteva dintre vinurile excelente ale Portugaliei sau să ascultați tinerii artiști locali cântând fado pe străzi.

Un articol nu poate contura pe deplin farmecul Lisabonei. Este un oraș ce trebuie explorat cu sufletul, trăit în ritmul lui lejer și necopleșitor. Este un oraș în care veți descoperi o multitudine de culturi, trăiri și emoții.

La Fabrica de Vacante, suntem convinși că acest city break Lisabona va fi un adevărat balsam pentru suflet. Așadar, dacă sunteți pregătiți pentru o călătorie inedită, vizitați site-ul nostru, unde veți găsi cele mai noi oferte pentru un city break în acest oraș dorit de toți.

Lisabona, cu aroma sa de mare, așteaptă să fie descoperită. Îngăduiți-vă să vă lăsați seduși de farmecul autentic al orașului, să gustati din gastronomia sa unică și să vă pierdeți pe străduțele cu un bogat miros de istorie. Odată ce veți ajunge aici, veți ști că Lisabona este orașul în care inima vă va bate mereu cu dor de ducă.