Daca esti in cautarea unei destinatii ideale de vacanta, care sa fie plina de mister si care sa aduca noutati la fiecare pas atunci, cu siguranta, Iordania este ceea ce aveai nevoie. Tara se afla langa Siria, Iraq si Israel, iar multe dintre atractiile sale au fost incluse in patrimoniul Unesco. Astfel, cine este interesat de un sejur Iordania ar putea sa se orienteze catre Movenpick intrucat aici sunt propuse cele mai avantajoase pachete. Istoria tarii este una foarte bogata, de cateva mii de ani, iar de-a lungul timpului a fost ocupata de mai multe popoare, asa ca fiecare dintre acestea si-au lasat adanc amprentele.

Petra

Cu siguranta, piesa de rezistenta a Iordaniei este Petra, intrucat acesta este un loc deosebit, care nu poate fi asemanat cu nimic altceva din tara. Zona a fost locuita incepand cu secolul al IV-lea i.H. atunci cand au fost construite niste temple, care au ramas in picioare pana astazi, fiind ulterior abandonate. Locul a fost redescoperit in secolul al XIX-lea, iar de atunci a devenit o adevarata atractie.

Amman

Capitala Iordaniei si cel mai mare oras, avand o populatie de aproape 3 milioane de locuitori, Amman reprezinta locul ideal in care poti vedea diferentele culturale ale Iordaniei. Istoria bogata inca este vizibila la tot pasul, insa acesta este un loc in care modernul se impleteste cu vechiul, asa ca vei fi intampinat de stradute aglomerate, pline de magazine, restaurante si cafenele, dar nu vor lipsi nici monumentele. Cu siguranta, exista o multime de atractii pe care le vei putea include pe itinerariul tau, iar aici putem aminti de teatrul roman, ruinele fortificatiilor, moscheile, bisericile si nu numai.

Jerash

Jerash este un alt loc magnific pe care trebuie sa il descoperi atunci cand alegi un sejur Iordania, iar istoria sa bogata este evidentiata la tot pasul. Pe langa monumentele care te asteapta, ai acces si la tot felul de activitati, iar printre acestea se numara si plimbarile cu camila, care sunt preferate in special de catre copii.

Wadi Rum

In partea de sud est a tarii te asteapta un desert rosiatic, care ascunde o mare minune naturala pe care merita sa o descoperi. Soarele puternic poate fi o adevarata problema in cele mai calduroase ale anului, insa cei care ajung aici, cu siguranta, nu vor fi dezamagiti. Stancile au fost cioplite in timp, iar astazi ofera un spectacol nemaintalnit, care te asteapta la numai cativa zeci de kilometri de capitala Amman.

Cu alte cuvinte, un sejur in Iordania poate fi cea mai inspirata decizie intrucat acesta promite o experienta pe care, cu siguranta, multi si-o doresc, asa ca Movenpick reprezinta locul ideal catre care sa te orientezi in acest sens pentru a vedea cele mai bune oferte.