Praga este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și este destinația perfectă pentru un city break. Are o istorie bogată, o arhitectură uimitoare și o scenă culturală vibrantă care îi va impresiona cu siguranță chiar și pe cei mai exigenți dintre călători. Fie că sunteți un pasionat de istorie, un iubitor de artă sau pur și simplu doriți să absorbiți atmosfera unui oraș nou, în Praga există ceva pentru toată lumea. Așadar, haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra câtorva dintre lucrurile pe care le puteți vizita într-un city break în Praga.

Piața Orașului Vechi

Aceasta este inima orașului Praga și este unul dintre cele mai pitorești locuri din oraș. Este înconjurată de unele dintre cele mai faimoase clădiri ale orașului, inclusiv Biserica Doamnei Noastre de dinaintea lui Týn și Turnul Primăriei Vechi. Este, de asemenea, locul perfect pentru a savura o cafea sau o bere în timp ce privești lumea trecând.

Podul Charles

Podul este unul dintre cele mai faimoase repere din Praga și este o vizită obligatorie pentru oricine vizitează orașul. Podul se întinde peste râul Vltava și este străjuit de artiști stradali, vânzători și muzicieni, ceea ce îl face un loc de plimbare plin de viață și de viață. Este, de asemenea, un loc minunat pentru a admira priveliștea orașului și a râului.

Castelul din Praga

Castelul Praga este unul dintre cele mai mari castele din lume și este un simbol al istoriei bogate a orașului. Complexul castelului găzduiește mai multe muzee, galerii și clădiri istorice, inclusiv Catedrala Sfântul Vitus și Palatul Regal. Este, de asemenea, locul perfect pentru a face o plimbare și a vă bucura de priveliștile frumoase ale orașului de sus.

Piața Wenceslas

Piața este una dintre cele mai mari piețe publice din oraș și este inima districtului comercial și cultural. Este un loc minunat pentru a merge la cumpărături, a mânca ceva sau pur și simplu pentru a privi oamenii. Piața găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai faimoase repere ale orașului, inclusiv Muzeul Național și Opera de Stat.

Cartierul evreiesc

Unul dintre cele mai istorice cartiere din Praga este cartierul evreiesc care  impune și o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de moștenirea evreiască a orașului. Cartierul găzduiește mai multe sinagogi, inclusiv Sinagoga Veche-Nouă, și Muzeul Evreiesc, care este dedicat istoriei comunității evreiești din Praga.

Muzeul Național

Muzeul Național este unul dintre cele mai mari și mai importante muzee din Republica Cehă și este o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de istoria și cultura țării. Muzeul găzduiește o colecție vastă de artefacte, inclusiv fosile preistorice, manuscrise medievale și artă contemporană.