Pentru ca ne dorim un bebelus, iar in perioada sarcinii trebuie sa ne asiguram ca bebelusul are tot ce-i trebuie pentru o dezvoltare armonioasa, trebuie sa acordam o atentie deosebita pentru a asigura aportul de acid folic si metafolin.Pentru ca acest aport sa fie in cantitatea necesarii trebuie sa adaugam in dieta noastra un supliment cum ar fi, femibion 1.

Femibion 1 contine metafolin si acid folic care contribuie la diviziunea celulara cat si la cresterea tesutului matern in timpul sarcinii.Placenta ii ofera fatului toate substantele nutritive esentiale necesare.

Nivelul scazut de folat al mamei este unul dintre factorii de risc in dezvoltarea defectelor de tub neural la fatul in dezvoltare.Motiv pentru care, li se recomanda femeilor un supliment zilnic de acid folic, timp de minimum o luna inainte de si pana la trei luni dupa concepere. S-a demonstrat ca nivelul scazut de folat matern este un factor de risc important pentru aparitia defectelor de tub neural. Exista si alti factori de risc, de aceea, s-ar putea ca modificarea unui factor sa nu aiba efecte benefice in orice situatie.

Putem lua supliment de acid folic chiar si dupa cele 3 luni de la concepere, deoarece acidul folic contribuie la diferite funcții ale corpului importante pentru sarcină după primul trimestru. Cunoastem ca nivelul adecvat de folat sau un aport adecvat de acid folic in primul trimestru de sarcina joaca un rol în dezvoltarea tubului neural al bebelușului.Dupa saptamana 12, toate organele bebelusului sunt complet formate, insa cerintele nutriționale de folat raman ridicate pe toata perioada sarcinii, chiar si in perioada alaptarii. In aceasta perioada, poate fi util sa continui sa iei un supliment in completarea unei diete variate și echilibrate. Folatul contribuie la dezvoltarea tesutului matern, inclusiv cresterea placentei și formarea normala a sangelui si diviziunea celulara normala.

Acidul folic face parte din complexul de vitamine B, favorizeaza regenerarea celulara si a producției de globule roșii. Aceste celule conțin hemoglobina, proteina responsabila pentru transportul oxigenului catre plamani. Modificarile la nivelul eritrocitelor conduc inevitabil la aparitia anemiei.

Metafolinul este un folat biologic activ adica este direct utilizabil de catre organism. Folatul este esential pentru diviziunea celulara si formarea sangelui si, prin urmare, este responsabil pentru dezvoltarea si cresterea bebelusului.