In ceea ce priveste viata academica a fiecarui licean, momentul sustinerii examenului de bacalaureat este atat o incununare a eforturilor sustinute in toti anii de scoala cat si o modalitate de cuantificare a nivelului academic al fiecaruia. Avand in vedere aspectul tehnologic ce pare a se extinde in toate ramurile vietii de zi cu zi, nu mica ne este mirarea când descoperim faptul ca tinerii privesc vechile metode de invatare precum si ghiozdanele burdusite de manuale si materiale auxiliare ca fiind neatragatoare.

Ca rezultat, si notele obtinute de acestia la evaluarea de la sfarsitul clasei a XII-a sunt considerate a fi nesatisfacatoare, in timp ce nivelul de promovabilitate poate fi considerat chiar un semnal de alarma. Prin urmare, data fiind apropierea tinerilor de tehnologie si tot ce tine de ea, cea mai la indemana metoda demna de luat in considerare poate fi chiar convertirea materialelor didactice in format electronic, pentru a le face mai accesibile adolescentilor.

Metode nonconformiste de pregatire

Daca majoritatea tinerilor apeleaza la programe de pregatire in particular odata cu apropierea momentului sustinerii bacalaureatului, acestea pot fi deopotriva costisitoare si dificil de urmat. Datorita nevoii si a cererii constante de noi metode care sa ridice gradul de promovabilitate in randul tinerilor, tot mai multe articole bacalaureat au aparut in mediul online, abordand diverse subiecte din cadrul materiei pentru examen, avand ca scop raspandirea informatiei si dezvoltarea unui mediu accesibil si facil.

De asemenea, odata cu modificarile succesive aduse atat structurii examenului in sine, cat si a materiei incluse in programa, tinerii simt nevoia de a avea posibilitatea de a apela la o sursa de incredere, in cadrul careia pot regasi materialele, sursele necesare precum si explicatiile de rigoare.

Un pas inainte in educarea tinerilor

Platforma eMedi este una dintre cele mai noi inovatii in materie de abordare a subiectelor de limba si literatura romana. Avand in vedere necesitatea prezentarii acestora intr-o maniera ampla, prin intermediul eseurilor (subiectele II si III), acest program vine in ajutorul tinerilor atat cu exemple de rezolvari, cat si cu intrebari bine tintite, in asa fel incat acestia sa nu recurga la tehnica invatatului pe de rost, ci sa isi insuseasca anumite concepte de baza, esentiale in construirea si formularea oricarui tip de text.

Astfel, avand in vedere popularitatea de care se bucura aceste articole de bacalaureat, cat si utilitatea dovedita a prezentarii informatiilor in format electronic, eMedi pune la dispozitia doritorilor abonamente de 1, 2 sau 3 luni, in cadrul carora aveti access nelimitat la teste grila, metode de redactare a oricarui tip de subiect din programa precum si un feedback pozitiv si amplu, chiar si in cazul optarii pentru un raspuns gresit, in scopul de a elimina orice fel de neclaritate la nivelul acesteia.