Caracteristica principala a vinurilor demidulci este cantitatea de zahar care trebuie sa fie intre 12-50 grame per litru.Modalitatea de servire a acestor vinuri este diferita, si anume, temperatura recomandata pentru servirea unui vin demidulce este de 6-8 grade Celsius, pe cand cel rosu se serveste la 10-12 grade Celsius. Ca si alte vinuri, aroma vinurilor demidulci depinde de calitatea soiurilor de struguri si de modul lor de procesare. Se cunoaste faptul ca pot fi asociate cu succes alaturi de deserturi, dar sunt la fel de compatibile  si cu platouri cu branzeturi, pe principiul asocierii dulce cu sarat, dar si mancaruri picante din bucataria asiatica. Vinurile demidulci sunt alegerea perfecta pentru o cina speciala, asociindu-se perfect cu deserturi, branzeturi si preparate picante si poti sa descoperi vinurile demidulci de la budureasca.

Cele mai populare vinuri demidulci sunt Muscat Ottonel, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Merlot si Feteasca Neagra.

Vinul alb Budureasca va fi mereu în centrul atenției,ca urmare va recomandam sa alegeti Muscat Ottonel de la budureasca in cazul in care trebuie sa organizati un pranz rafinat sau o cina. Este un vin de poveste si cu poveste, fiind rafinat, elegant, ce exprima feminitate, dar cu potential de evolutie.

La Crama Budureasca, Pinot Noir este unul dintre vinurile premiate la nivel internațional.

Este ziua de nastere a iubitului/sotului, tatalui si te gandesti ce sa ii cumpari? Am o idee de cadou cu care ai putea sa faci senzatie. Toti barbatii ar vrea sa primeasca de ziua lor o sticla de bautura buna, asa ca intra pe Budureasca si cumpara Sauvignon Blanc.

Merlot de la Crama Budureasca este expresia rafinamentului și a bunului gust, datorită aromelor fructate obținute din strugurii cultivați în viile noastre. Unul dintre premiile castigate de Crama Budureasca pentru Merlot este medalia de argint la Organic Intl. Wine Challenge (2016).

Cumpara Fetească Neagră de la Budureasca  atunci când ai nevoie de un grătar pe care sfârâie cârnăciorii din carne de porc sau bucățile de antricot de vită garnisite din belșug cu sare și piper.

Este un vin de o culoare rubiniu inchis, cu arome de cirese, prune si care prezinta o nota picanta.Se recomanda a se consuma dupa o decantare de 90 minute alaturi de o friptura de miel, porc sau vita, carne de cerb sau caprioara.Feteasca Neagra, fiind un soi foarte vechi cunoaste multe variatii si clone.

Daca pur si simplu doriti sa va bucurati de un pahar de vin alaturi de o masa aromata va recomandam sa consumati un pahar de vin din Feteasca Neagra de la Crama Budureasca.