Daca in 2019 esti in cautarea unei noi aventuri, cu siguranta, vei avea de unde sa alegi pentru ca sunt propuse o multime de pachete pentru tot felul de destinatii. Probabil ca te-ai plictisit de principalele orase din Europa si ai vazut deja toate marile capitale, asa ca poate ca a venit timpul sa explorezi si alte continente. In acest sens, venim cu o propunere care, cu siguranta, iti va surade: Iordania. Aceasta este o destinatie tot mai populara si pe buna dreptate pentru ca ascunde o multime de atractii pe care merita sa le descoperi.

Amman

Orice excursie in Iordania probabil ca incepe in capitala Amman, unde te asteapta nenumarate atractii. Printre cele mai importante se numara si citadela, care joaca un important rol din punct de vedere religios si istoric. Merita sa descoperi si moscheea regelui Abdullah I, care este celebra pentru domul sau albastru si care poate fi vizitata si de catre cei care nu sunt musulmani. In schimb, pasionatii de masini ar putea sa se orienteze si catre muzeul Auto Regal care a fost infiintat pentru a comemora pasiunea pentru masini a regelui Hussein, iar colectia este una foarte vasta. Nu uita nici de teatrul roman care a fost construit in secolul al II-lea si care avea o capacitate de 6.000 de locuri. Impresionanta structura a trecut cu brio testul timpului, astfel ca astazi se prezinta in bune conditii.

Petra

O excursie la Petra poate sa inceapa la Al-Khazneh, un mormant din secolul I i.H. care este decorat cu o multime de simboluri egiptene. Si Ad Deir este un punct care trebuie ratat, fiind ridicat in aceeasi perioada si care este popular in randul pasionatilor de istorie. Totusi, daca preferi ceva natural Siq este o cascada spectaculoasa care marcheaza intrarea principala in orasul Petra. Parcul arheologic din Petra se intinde o suprafata si este una dintre cele mai mari atractii turistice din toata Iordania si trebuie neaparat vizitat. Daca vrei sa afli mai multe despre istoria Petra, atunci Muzeul Petra este exact ceea ce aveai nevoie, pentru ca aici se regasesc mai multe artefacte ce te vor purta intr-o calatorie in timp.

Aqaba

Muzeul de Arheologie din Aqaba este o importanta atractie turistica care nu are cum sa fie ratata, dar nici fortareata din oras. Aceasta a fost ridicata in secolul al XVI-lea si s-a pastrat foarte bine de-a lungul timpului, astfel ca poate fi explorata de catre cei interesati. In Aqaba se regaseste si o biserica catolica ce a fost consruita in secolul IV, fiind una dintre cele mai vechi din intreaga tara.

Asadar, apeleaza chiar acum la Movenpick si pregateste o vacanta in Iordania exact asa cum ti-ai dorit.