Ai o casa si nu sti daca sa optezi pentru covor sau linoleum din pvc? Iata care este diferenta dintre covor si linoleum din pvc.

Ambele produse prezinta o intretinere usoara, sunt mai curate si sunt o alternativa mult mai igienica fata de covor, dar in esenta, cele doua produse sunt diferite, in ceea ce priveste pretul, durabilitatea si impactul asupra mediului.

Printre avantajele linoleumului se numara durabilitatea acestuia in ceea ce priveste pardoselile artificiale. Pardoseala din linoleum poate sa reziste pana la 40 de ani datorita rezistentei la zgarieturi si umiditate.Nu necesita o curatare si intretinere continua, fiind necesara doar stergerea si aspirarea ocazionala. Linoleumul prezinta beneficii si asupra sanatatii prin lipsa de fibre sintetice.

Ca si dezavantaj prezinta susceptibilitatea in ceea ce priveste stratul inferior la zone unde apa ar putea balti constant. Astfel, linoleumul nu este recomandat pentru zonele din casa unde apa ar putea iesi din substrat, cum ar fi pardoselile din beton din subsoluri sau in bai. In aceste zone este recomandat linoleumul tratat special pentru bai.

In zonele in care se doreste linoleum se recomanda aplicarea unei bariere de protectie pentru a preveni intrarea apei sub linoleum, cum ar fi o linie de silicon de-a lungul marginilor suprafetei linoleumului.

Cel de-al doilea tip de pardoseala, PVC-ul este un material pentru pardoseli foarte cunoscut. Pardoseala din PVC este mai accesibila ca pret fata de linoleum. In momentul in care ne hotaram sa aplicam pardoseala din PVC este recomandat sa alegem variante de lux, astfel, modelul placilor calitativ va fi imprimat pe toata sectiunea, nu doar printat la suprafata, iar placa in sine va fi mai durabila.

Principalul avantaj al PVC-ului fata de linoleum este usurinta aplicarii. Majoritatea placilor de PVC necesita doar pregatirea si lipirea cu adeziv, in schimb, linoleumul trebuie taiat la dimensiuni si lipit cu atentie pentru a preveni formarea bulelor de aer.

Ca orice produs, PVC-ul prezinta dezavantaje. Principalul dezavantaj il reprezinta impactul asupra mediului, deoarece, de cele mai multe ori, acesta nu este reciclabil, trebuie eliminat prin incinerare si elibereaza un amestec de substante chimice in atmosfera.

Datorita acestor motive, productarii de pardoseli din PVC au creat produse care sa reduca impactul asupra mediului, folosind produse reciclabile.

Astfel, indiferent care va fi optiunea dumneavoastra, DHN va pune la dispozitie pe site-ul www.linoleum-pvc.ro, toate produsele care va pot fi un real ajutor atat din punct de vedere al functionabilitatii, cat si din punct de vedere financiar. Toate produsele puse la dispozitie de DHN sunt profesionale si se prezinta sub role sau dale.