Cu totii stim ca tratamentele cu celule stem nu mai reprezinta o raritate in ziua de azi, iar acestea sunt considerate viitorul medicinei. Primele tratamente au fost puse in practica in urma cu mai bine de 50 de ani, insa pana astazi solutiile au fost imbunatatite, motiv pentru care o banca de celule stem aduce mai multe avantaje. Un bun exemplu in acest sens este si Stemsure, poate cel mai important jucator prezent pe piata din Romania.

Public vs. privat

In primul rand este bine de stiut ca exista doua tipuri de banci de celule stem: cea privata si cea publica. Astfel, aceasta din urma presupune ca donatorii de celule stem nu au vreo garantie ca vor putea profita de propriile celule atunci cand au nevoie, iar totul functioneaza pe principiul primului venit, primului servit. In schimb, in cadrul unei banci de celule stem private precum Stemsure, aici vei avea garantia ca totul este bine organizat. Acestea sunt depozitate in conditii optime si nu isi pierd din beneficii nici peste cateva decenii, urmand ca tratamentele sa fie puse in practica oricand este nevoie.

Evitarea complicatiilor aduse de interventiile chirurgicale

Tratamentele cu celule stem sunt foarte populare datorita faptului ca inlocuiesc interventiile chirurgicale obisnuite, care de multe ori pot fi chiar riscante, fara a mai aminti de stresul si de disconfortul adus. Asadar, se evita complicatiile acestor interventii, ceea ce este un mare beneficiu.

Recuperare rapida

De asemenea, este bine de stiut ca recuperarea se face mult mai repede in cazul tratamentelor cu celule stem intrucat corpul nu mai este supus unor proceduri complicate in urma caruia sa aiba de suferit, asa ca se poate spune ca aceste interventii sunt mai naturale si mai putin periculoase.

Fara anestezie generala

In plus, unul dintre marile avantaje de care te vei bucura atunci cand urmezi tratamente cu celule stem este reprezentat de faptul ca nu este nevoie de anestezie generala, cea despre care se stie ca poate dauna grav organismului si poate lasa amprenta.

Compatibilitate

Totodata, nici nu se pune problema compatibilitatii in conditiile in care celulele stem pot fi folosite intotdeauna in cazul rudelor apropiate si de multe ori chiar si in cazul persoanelor care nu au vreo legatura. Pe aceasta cele se poate spune adio transplanturilor de organe si listelor lungi de asteptare pentru acestea, cand totul este mult mai simplu cu celulele stem.

Tratarea mai multor afectiuni serioase

Nu trebuie omis nici faptul ca exista o multime de afectiuni care se pot trata pe aceasta cale, iar aici putem aminti de la cele mai serioase precum leucemie, diferite forme de cancer, Alzheimer si nu numai, iar lista actuala se asteapta sa fie completata in viitorul apropiat si cu multe altele.