In viata vom avea situatii dificile care ne vor pune la grea incercare. Chiar daca decesul unei persoane dragi ne va afecta profund, va fi necesar sa ii asiguram o inmormantare demna de amintirea sa. Se poate intampla sa ne lovim de diferite dificultati in cazul unei inmormantari organizate de noi insine si din acest motiv alege serviciile unei case funerare cu experienta, ce poate fi de un real ajutor in momentele care ne apasa greu. Problema este cum ne dam seama ca firma de servicii funerare pentru care am optat sa ne fie aproape, cu intelegere si compasiune este cea potrivita noua.

Unul dintre criteriile pe care ar trebui sa le luam in calcul este disponibilitatea in caz de urgenta, iar Casa Funerara Luca ofera servicii funerare complete, 24/24, in fiecare zi din saptamana, cat si consultanta. Pentru ca situatiile neprevazute pot aparea oricand este recomandat sa pui baza pe o casa de pompe funbre care sa te sustina la greu.

Un alt aspect de luat in calcul in alegerea firme de servicii funerare este transparenta si corectitudinea serviciilor. O firma de servicii funerare va discuta toate aspectele in prealabil si va stabili toate procedurile necesare astfel incat sa nu aveti parte de surprize neplacute.

Transparenta serviciilor se refera la costuri, si din pacate, multe firme de servicii funerare aleg sa profite de momentele de slabiciune ale clientilor, cu costuri ascunse. Din acest motiv este recomandat sa luati in calcul feedback-urile clientilor care au ales sa colaboreze cu respectiva firma de servicii funerare pentru care ati optat.

Pe langa acestea trebuie acordata o atentie deosebita respectarii cadrului legislativ si din acest motiv, firma de servicii funerare aleasa trebuie sa puna la dispozitie un cadru medical specializat pentru constatarea decesului si eliberarea certificatului constatator. Certificatul de deces este important pentru obtinerea ajutorului de deces acord de stat. Pentru obtinerea acestuia, pe langa talonul de pensie al persoanei decedate mai este nevoie de o cerere scrisa, actul de identitate al persoanei care solicita ajutorul, certificatul de deces, actele de stare civila ale solicitantului din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau acte care sa ateste calitatea de mostenitor, tutore sau curator, dovezile privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea reprezentate de factura de la firma de servicii funerare sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare.

Pe langa toate aceste aspecte, prin alegerea unei case funerare vei castiga timp, lasand greutatile si birocratia in seama acesteia, reusind astfel sa beneficiati de mai mult timp pentru a sta impreuna cu cei dragi, care au nevoie de tot sprijinul dumneavoastra in aceste clipe grele, pline de durere.