Avand in vedere ca pentru a functiona la parametrii normali, organismul uman are nevoie de diferite substante, ar fi important sa ne mentinem sanatatea consumand cat mai multe resurse naturale.Pentru ca sa fie posibil intra pe blogul Paradisul Verde si afla indicatiile terapeutice ale laptelui de migdale.

Laptele de migdale este puternic în antioxidanți. În compozitia laptelui de migdale se regăsește o cantitate mare de Vitamina E, un antioxidant care ajută la prevenirea cancerului și încetinește procesul îmbătrânirii. Flavonoidele din laptele de migdale au rolul de a reduce numărul de radicali liberi din organism,ajutandu-ne sa ne protejam de o serie de boli degenerative, cum este osteoporoza sau diabetul de tip 2. Este un lapte sărac în grăsimi rele, calorii și colesterol. Spre deosebire de laptele de vacă, laptele de migdale nu conține colesterol și nici grăsimi saturate, ceea ce îl face sa fie o alegere bună pentru cardiaci și pentru cei care trebuie să reducă cantitatea de grăsimi și calorii consumate. Laptele de migdale este în schimb bogat în acizi grași Omega-3, care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău, protejarea inimii și îmbunătățirea funcției cognitive.Laptele de migdale este bogat în vitamine și minerale. Comparativ cu alte tipuri de lapte vegetal, cum este laptele de soia sau laptele de orez, laptele de migdale are concentrații mai mari de vitamine și minerale: fier, zinc, calciu, magneziu, cupru, seleniu, potasiu, fosfor și mangan., iar prin aportul acestora combate anemia.De asemenea frumusețea și sănătatea pielii se află în strânsă interdependență cu aportul de vitamină E.
Datorita continutului scazut de calorii, laptele de migdale te poate ajuta in  curele de slabire.Pentru ca are un continut ridicat de vitamina B te va ajuta sa-ti intareasca unghiile si va ofera parului stralucire.

Laptele de migdale prezintă un nivel ridicat de fitoestrogen, care are aceeasi actiune ca estrogenul.Pentru femeile aflate la menopauza, intr-o perioada in care nivelul de estrogen este scazut este recomandat a se consuma lapte de migdale, intrucat se echilibreaza hormonal si le ajuta sa previna aparitia osteoporozei, a diabetului, a obezitatii, depresiei si insomniei.Prin consumul in mod regulat al laptelui de migdale se previn migrenele si aparitia bolii Alzheimer.

Consumul de lapte de migdale contribuie la buna functionare a creierului, de aceea specialistii il recomanda a se consuma inclusiva de copii.Pentru ca au un continut bogat in acid folic, femeilor insarcinate li se recomanda consumul de lapte de migdale ajutand in preventia nasterii premature si in a preveni afectiunile congenitale la fat.Datorita continutului de calciu si protein, laptele de migdale il ajuta pe bebelusul alaptat sa creasca mai rapid.

Nu il ultimul rand laptele de migdale este recomandat persoanelor care fac sport in mod frecvent.