Indiferent de mărimea spațiului în care locuiești, există pentru fiecare casă un loc în care poți să cultivi câteva verdețuri ideale pentru bucătăria ta. Accesați Thedeco.ro și informați-vă despre modelitățile prin care îți poți crește propriul tău colț verde. Vei fi surprins să afli că o mică grădină de balcon poate fi atât de productivă, în condiții reduse de întreținere. Citiți mai departe pentru a afla ce soiuri puteți planta și cum să începeți amenajarea unui balcon.

Dacă vrei să ai acces mereu la verdețuri proaspete, dar stai la bloc, îți arătăm noi cum să-ți construiești o jardinieră în care poți cultiva rozmarin, oregano, busuioc, cimbru, levănțică, măghiran, mentă, salvie, ceapa-ciorii, cimbrișor sau roiniță. Aceste plante sunt o alegere excelentă pentru grădinarii începători. Busuiocul, coriandrul și pătrunjelul sunt ierburi extrem de utilizate, dar care au nevoie de zone mai umbrite în anumite momente ale zilei, în timp ce rozmarinul și cimbrul sunt soiuri mai dure, care vor rezista în bătaia soarelui în zilele caniculare.

Dacă obișnuiți să consumați des salate în această perioadă, gândiți-vă că puteți cultiva singuri ingredientele de care aveți nevoie. Salata verde este una dintre cele mai rentabile plante de consum. Puteți alege dintr-o multitudine de soiuri și, indiferent de alegerea făcută, vă puteți bucura de rezultatul obținut. În cazul în care preferați salata dintr-un pachet mix de frunze, spanacul poate fi alegerea potrivită, datorită calităților sale nutriționale excepționale.

Pentru început, vizualizați propriul balcon și luați măsurătorile potrivite. În funcție de spațiul de care dispuneți, puteți alege vasele în care urmează să plantați semințele. Este de preferabil să vă orientați strict pe plantarea semințelor, deoarece răsadurile pot fi mai greu de îngrijit într-un spațiu limitat.

Nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece toate plantele și semințele vin cu informații despre condițiile optime de creștere. După ce ați plantat semințele sau răsadurile, continuați să le udați în mod regulat. De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga o dată pe lună îngrășământ natural. Dacă urmați toți pașii menționați pe eticheta plicurilor cu semințe, în scurt timp vă veți putea bucura de primele rezultate. Nimic nu se compară cu produsele din propria ta grădină.