De acum poti fi mult mai aproape de un concediu de vis, trebuie doar sa apelezi la cei mai buni care sa se ocupe de tot in locul tau. Asadar, descopera Istanbulul cu Fabrica de Vacante si aici vei uita de orice grija pentru ca nu trebuie sa te complici sa cumperi bilete de avion, sa rezervi hotel, sa asiguri transfer de la aeroport si nu numai. In plus, venim cu cateva sugestii de care merita sa tii cont atunci cand ajungi in acest oras turcesc pentru a sti ce merita sa vizitezi.

Palatul Topkapi

Acesta a fost construit in anii 1400 de catre imparatul Mehmet, iar de aici imperium otoman a condus pana in secolul al XIX-lea. Cladirea in sine reprezinta o adevarata atractie, fiind o capodopera a arhitecturii, iar complexul este ticsit cu arta islamica. Oricine ajunge aici trebuie sa isi aloce cateva ore pentru a descoperi principalele caracteristici ale palatului si, de asemenea, vizitarea constructiei ar trebui sa se afle in varful listei de activitati a celor care ajung in Istanbul.

Moscheea Albastra

Sultanul Ahmet I a fost unul dintre cei mai importanti conducatori otomani, iar cadoul sau pentru oras este aceasta moschee care a fost ridicata intre anii 1609 si 1616. Numele de moscheea Albastra provine de la modul in care este decorat interiorul unde aceasta culoare predomina. De asemenea, si gradinile complexului sunt frumos amenajate, iar cei care ajung aici se pot relaxa departe de aglomeratia orasului intr-un cadru minunat.

Muzeul de Arheologie

Chiar la mica distanta de Palatul Topkapi se gaseste unul dintre cele mai importante muzee din Turcia. Nu trebuie sa fii pasionat de istorie pentru a alege sa vizitezi acest muzeu care este ticsit cu artefacte ce provin din toate colturile lumii si care acopera o perioada foarte vasta. De asemenea, aici se regasesc mai multe incaperi, printre care si Muzeul principal de Arheologie, dar si Muzeul Orientului Antic.

Palatul Dolmabahce

De multe ori acesta a fost comparat cu palatul de la Versailles, fiind construit in secolul al XIX-lea si un adevarat simbol al opulentei turcesti. Structura imbina arhitectura otomana clasica cu diferite stiluri europene, printre care si neoclasic, baroc sau rococo. Totodata, aici au locuit sase sultani de la mijlocul anilor 1800 pana in 1924 si pentru ca a fost ridicat de-a lungul coastei Bosforului, de la palat sunt asigurate vederi impresionante.

Marele Bazar

Nu in ultimul rand, cine descopera Istanbulul cu Fabrica de Vacante, cu siguranta, trebuie sa ajunga prin marele bazar unde vei avea posibilitatea de a te rataci prin 5000 de magazine, acesta fiind unul dintre cele mai mari centre de cumparaturi acoperite din lume. Aproape 250.000 de oameni vin zilnic aici si va fi imposibil sa nu gasesti un suvenir potrivit pentru toti apropiatii tai.