Auzim in jurul nostru ca tot mai multe persoane opteaza pentru asigurarile de viata. De ce? Asigurarile de viata sunt produse financiare care pot sa raspunda unei game numeroase de nevoi. Un pachet precum asigurarile de viata acopera in primul rand riscurile esentiale pentru fiecare dintre noi precum, imbolnavirile, interventiile chirurgicale, invaliditatea sau decesul. Un alt avantaj oferit de acestea il reprezinta protectia financiara pe care o ofera familiei noastre.

Suntem cu totii constienti ca evenimentele din viata noastra pot fi imprevizibile. De aceea avem nevoie sa fim siguri ca familia noastra este in siguranta si ca poate beneficia de tot sprijinul financiar de care are nevoie in momentele cele mai dificile din viata.

O caracteristica a asigurarilor de viata este ca acestea functioneaza ca un mecanism al transferului de risc. Astfel, prin intermediul asigurarii se transfera riscul de pierderi financiare ca rezultat al unor evenimente specificate, dar imprevizibile, de la o persoana sau firma catre asigurator, in schimbul platii unei prime.

De-a lungul timpului, asigurarile de viata au devenit din ce in ce mai complexe, astfel incat, persoanele pot alege in prezent dintr-o varietate de solutii precum:

  • asigurarea de viata clasica, fiind cea care acopera riscul de deces al asiguratului, beneficiarul fiind cel desemnat prin polita;
  • asigurarea de viata cu acumulare de capital pentru copii ce ofera sprijin financiar copiilor sau altor beneficiari specificati in cadrul politei, sub forma unor rente primite pe durata studiilor sau o suma fixa primita la casatorie sau la expirarea politei;
  • asigurarea de viata cu componenta de investitie; acest tip de asigurare cuprinde atat avantajele unei asigurari de viata, cat si avantajele unei investitii in fonduri conduse de experti in risc. Programele de investiţii sunt foarte variate şi flexibile, astfel incat se pot obtine castiguri considerabile pe parcursul vietii si acest fel sa aveti siguranta ca in cazul unui accident, familia va avea un sprijin financiar;
  • asigurarea de viata cu plan de economisire care ofera pe langa protectia specifica si o pensie lipsita de griji. In cazul in care asiguratul este in viata la incheierea perioadei de asigurare, va primi suma asigurata la care se va adauga o suma suplimentara. Acest tip de asigurare ofera beneficii suplimentare fata de o pensie privata, astfel ca pot fi retrase oricand sumele depuse si poti alege singur varsta la care sa primesti rentele. Mai mult decat atat, indiferent de forma de asigurare aleasa se pot adauga clauze suplimentare precum indemnizatie in caz de spitalizare, interventii chirurgicale, invaliditate permanenta sau temporara.

Asadar, indiferent de polita de asigurare pentru care doresti sa optezi, FlyInsurance iti poate face o asigurare de viata care sa iti garanteaze asigurarea riscurilor sau a persoanelor importante din viata ta!