Cunoastem cu totii ca vitaminele si mineralele sunt importante pentru o stare buna de sanatate. Ele sunt micronutrientii esentiali care ajuta la buna functionare a organismului uman.

Auzim tot mai multe mituri conform carora vitaminele te ingrasa, vitaminele te ajuta sa slabesti, daca iei vitamine nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru ceea ce mananci!

Mitul conform caruia vitaminele ingrasa provine de la faptul ca deficitele de nutrienti semnifica malnutritie care se manifesta de cele mai multe ori printr-o greutate mica.In conditiile in care avem o alimentatie naturala incompleta se va recomanda suplimentarea cu vitamine.De altfel, lipsa poftei de mancare este cauzata de lipsa unor vitamine din alimentatie, insa daca vom lua vitamine nu inseamna ca ne va creste peste normal, pofta de mancare.

Pentru ca este important sa elucidam aceste mituri legate de vitamine, Doctor mit Bogdan Ivanescu ne spune ce sunt vitaminele si cum actioneaza si apoi, afla de aici daca ingrasa sau nu vitaminele.

Vitaminele sunt substante imperios necesare vietii, ce au roluri complexe in organism, fiind implicate in toate procesele metabolice.Vitaminele sunt necesare in cantitati mici, raportat la cantitatea de macronutrienti. Prin participarea la fiecare proces din corp, vitaminele optimizeaza si procesele de slabire, pe langa cele de crestere in greutate. Asadar, vitaminele fac organismul sa functioneze mai bine, indiferent de obiectivele tale.
Se intampla ca uneori sa te ingrasi si asta pentru ca mananci mult si prost si in acelasi timp nu se face suficienta misca.Pofta de mancare exagerata este cauzata de excesul de carbohidrati, alimentele procesate carora le lipsesc nutrienti esentiali dar sunt bogate in diverse chimicale nocive, stres, dezechilibre hormonale sau psihologice.

Exista de asemeena situatii cand vitaminele ajuta la procesul de slabire, pentru ca cuplimentele cu vitamine si minerale vin sa completeze dieta de slabire, care este, prin excelenta, o dieta restrictiva, cu cantitati mici de alimente, deci si de micronutrienti. Mancand putin, mai ales din alimentele moderne, aportul de micronutrienti este redus semnificativ, aceasta fiind o situatie stresanta pentru corpul de la care vrei slabire. Unele vitamine din grupul B sunt implicate direct in procesul de ardere a grasimilor, fiind incluse inclusiv in suplimentele pentru slabire. Iata si o lista a altor suplimente inteligente care ajuta metabolismul, in special pentru slabire. De altfel, existamedicamente pentru slabit, cu efecte secundare. Cei care nu sunt informati suficient pot face confuzie intre cele doua categorii, pentru ca ambele se prezinta sub forma de pastile sau capsule. Evident, ca ar fi important sa ne intrebam ce contin aceste pastile si apoi sa tragem concluzia daca sunt bune sau nu.


Ca urmare, vitaminele ajuta si la slabire, ofera protectie antioxidanta, imunitate si dau pofta de mancare sanatoasa, doar celor care au nevoie de ea.

Mai multe informatii puteti afla din urmatorul video de la DoctorMit: