Numărul de cazuri de infecție cu Covid-19 confirmate în România a crescut cu aproximativ o treime în ultimele 24 de ore, conform noilor date publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 143 de cazuri noi înregistrate de la actualizarea anterioară au adus numărul total de cazuri confirmate în România la 576. Din cele 576 de cazuri înregistrate în România, 73 de pacienți au fost declarați vindecați și eliberați din spital (dintre care 51 din Timișoara) . Între timp, 15 pacienți au fost tratați în unități de terapie intensivă (ATI) și șapte erau în stare gravă. Starea celorlalți pacienți a fost bună și stabilă, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Încă două persoane și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce duce la decesul total a cinci pacienți. Cele cinci victime aveau peste 60 de ani și sufereau și de alte afecțiuni medicale preexistente.

A patra victimă, o femeie în vârstă de 72 de ani din Suceava, a avut diabet și alte boli cardiovasculare. Nu a călătorit recent și nu a putut fi conectată la niciun caz confirmat de Covid-19, ceea ce o face prima victimă a infectării intracomunitare.

A cincea victimă Covid-19 a fost raportată luni, 23 martie, la ora 14:00. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost internat la secția de cardiologie a Spitalului Județean Suceava pe 21 martie. Acolo, acesta a intrat în contact cu un alt pacient Covid-19, o femeie de 65 de ani, care a fost transferată la Iași sâmbătă, după ce a suferit un atac de cord, potrivit site-ului de stiri din Bucuresti, Ziarul de Bucuresti.

27 de medici și asistente infectate cu Covid-19

Optsprezece medici și nouă asistente de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus (Covid-19) și au fost internați în secția de boli infecțioase a spitalului.

Astfel, 6% dintre medicii spitalului și 2% dintre asistenți medicali sunt infectați, potrivit conducerii unității. Rezultatele testelor sunt așteptate la alți medici și asistente medicale din același spital.

Conducerea spitalului a declarat într-un comunicat de presă că a depus toate eforturile pentru pregătirea pentru noua epidemie de coronavirus, dar că a întâmpinat probleme în achiziționarea tuturor echipamentelor și materialelor de protecție necesare. Echipamentul disponibil a fost distribuit în secțiunea Boli Infecțioase a spitalului.