La orice masa un vin bun poate face diferenta intre perfectiune si banalitate. Vinul rosu este o alegere inspirata pentru cei care prefera un vin ceva mai „puternic”, cu o aroma mai pregnanta. Spre deosebire de vinurile albe, vinurile rosii au un nivel crescut de taninuri, au mai mult alcool, sunt mai corpolente, au un profil diferit al aromelor, complexitatea lor e mai mare.

Toate aceste calitati se datoreaza proceselor de fermentatie, acolo unde boabele de struguri sunt lasate in recipientele unde are loc fermentatia. Cu cat vinul e mai vechi si depozitarea sa a fost mai bine aleasa, cu atat vom avea un vin rosu cu un gust excelent si o culoare de invidiat. Exact ca in cazul trufelor sau a branzeturilor fine, si vinul isi schimba proprietatile si calitatile si devine mai bun pe masura ce „imbatraneste”. Alegerea unui vin rosu pentru masa sau pentru o petrecre importanta nu este deloc usoara, depinde de gustul fiecaruia, de calitatile vinului pentru care se opteaza.

Da, alegerea vinului e una subiectiva, fiecare are un fel anume de a percepe gustul si calitatile vinului rosu. Pentru alegeri mai usoare puteti incepe cu un Pinot Noir, ce ofera o senzatie foarte placuta oferita atunci cand e gustat pentru prima data. Echilibrul intre taninuri si aciditate este perfect, natura fructata a vinului este contrabalansata excelent, astfel ca vinul rosu servit la orice masa va fi unul apreciat si gustat pana la ultima picatura. Pentru corpolenta putem opta pentru vinurile cu arome ceva mai puternice, cu un continut mai mare de taninuri si ceva mai putina aciditate, cu arome care sunt pregnante si care trimit la regiunile de unde vin vinurile.

Daca taninurile sunt importante pentru cei care vor servi si vor bea vinul, un Cabernet Sauvignon este alegerea perfecta din toate punctele de vedere: Aroma e una bogata, deosebita, merge de minune cand se serveste o carne rosie. Un nivel ridicat de alcool sporeste calitatea vinurilor rosii, sunt si unele care au un nivel de alcool mai mare, de pana la 15%, acest fapt datorandu-se prezentei zaharurilor in timpul fermentatiei.

Vinurile rosii ale Cramei Budureasca, localizata in Dealu Mare, o zona viticola importanta, sunt deosebit de calitative, in oferta cramei puteti gasi vin rosu autohton creat din struguri de Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz cu preturi cuprinse intre 8 ron si 100 ron in functie de gama si modalitate de prezentare. Strugurii folositi in procesul de fermentatie sunt de cea mai buna calitate, din cele 10 game de vinuri cu siguranta gasiti vinul rosu pe care il puteti bea la o masa cu prietenii sau la o cina romantica, la o petrecere privata. Sec, demisec sau dulce, vinul rosu de la Crama Budureasca se va remarca cu siguranta la orice eveniment, pe site gasiti si asocieri posibile cu ingrediente tipice si carne, precum si vinuri premiate cu aur, argint sau bronz. Fiecare vin rosu din oferte are descrieri detaliate pentru a putea fi evaluat obiectiv inainte de cumparare, dar si detalii despre strugurii folositi pentru prepararea sa.