Vinul este cea mai eleganta bautura din lume si una dintre preferatele celor mai multi dintre noi. Insa cum optiunile sunt atat de variate, uneori poate fi dificil sa alegem vinul potrivit.

Totusi, pentru cine cauta vinuri rosii extraordinare, recomandam Crama Budureasca. Aici calitatea nu va fi niciodata pusa la indoiala. O sticla de vin Budureasca face diferenta in orice context social.

Tot aici afli si numeroase lucruri importante despre vinuri si struguri. Stiai ca vinul isi obtine culoarea din pielita boabei de strugure?

In plus, un vin rosu poate fi produs numai din bobul de strugure albastru sau mov, pe cand cel alb doar din strugurii mai inchisi la culoare.

Majoritatea vinurilor nu sunt produse dintr-un singur tip de struguri, ci din diferite mixuri ale caror gusturi fuzioneaza spre a crea arome noi.

Exista peste 1300 de soiuri de struguri din care se produc vinuri si fiecare este unic, cu ale sale caracteristici specifice.

Daca esti in cautarea unor vinuri rosii bune care sa te surprinda placut, ce zici de un Pinot Noir?

Daca esti unul dintre cei care prefera ceva mai intens, merita sa incerci un Cabernet Sauvignon sau Merlot. Insa nu putem uita nici de gustul Shiraz, un soi care provine din Australia, cunoscut pentru aromele dulci.

Crama Budureasca iti propune, de asemnea, un Chardonnay de cea mai buna calitate. Este un vin versatil, care iti face inima sa bata in ritmuri frantuzesti. Acesta se poate servi in aproape orice context.

Vinul proaspat contine, de obicei, valori mai mari de taninuri in comparatie cu cel invechit care, de altfel, devine si mai transparent.

Referitor la temperatura ideala de servire, aceasta difera mult in functie de ce vin rosu alegem. De cele mai multe ori temperatura ideala se situeaza undeva intre 18 si 20 de grade, dar poate sa scada pana la 12 grade in cazul anumitor vinuri.

Budureasca creeaza vinuri de exceptie si astazi iti propunem sa experimentezi gustul unui vin de colectie, Origini Vinoteca Merlot din 2007, care este numai bun pentru cei ce isi doresc o experienta deosebita atunci cand servesc un pahar.

Insa, poti opta si pentru vinuri create mai recent, precum Magnum Feteasca Neagra din 2014 sau de Clasic Cabernet Sauvignon din 2018, acestea fiind unele dintre cele mai apreciate vinuri Budureasca.