Analizand nivelul performantei zilnice al fiecaruia dintre noi, exista o serie de factori care ne pot imbunatati sau, dimpotriva, diminua modul in care ne mobilizam pentru a rezolva sarcinile curente. Din fericire, marea majoritate a acestor elemente ce formeaza substratul unui mediu propice odihnei si productivitatii se afla sub controlul nostru, astfel incat putem oricand sa ne imbunatatim conditiile de zi cu zi.

Din aceasta categorie, cele mai importante astfel de variabile sunt calitatea somnului si a alimentatiei, dar si activitatile recreationale cu care alegem sa ne umplem timpul liber, fiind un lucru bine stiut faptul ca nivelul de productivitate al fiecarei persoane este afectat de mediul inconjurator al acestuia. Indeosebi in mediul spitalicesc, o saltea corespunzatoare va trebui sa respecte deopotriva normele sanitare si de confort, dat fiind faptul ca mobilizarea pacientilor este anevoioasa. Daca vrei sa beneficiezi de calitate in acest domeniu, vezi oferta de saltele de la medaz.ro si alege-ti o saltea de pat 130×65, pentru o persoana, sau 190×90, pentru un pat dublu.

Care sunt pericolele unui somn de necorespunzator

In ceea ce priveste conditiile din exterior ce pot afecta starea de spirit a unei persoane, s-a constatat faptul ca cele mai importante doua influente sunt reprezentate de lipsa somnului si a mancarii. Avand in vedere faptul ca noaptea organismul nostru initiaza procesele de reparare celulara, un interval prea mic de somn poate rezulta intr-o stare de letargie, irascibilitate si un nivel de productivitate scazut pe parcursul zilei.

Daca aceasta stare continua mai mult timp, problemele pot degenera ajungandu-se la dificultati de memorare si rememorare a anumitor detalii, dar si tendinta compensa nivelul de disconfort prin orientarea catre o alimentatie hipercalorica, de tip fast-food. Un alt factor important este si intervalul ales pentru odihna. Astfel, adultilor le este este recomandat sa opteze pe cat posibil pentru acelasi interval orar si acelasi numar de ore de somn in fiecare noapte, pentru a imprima o rutina organismului.

De ce este important sa optam pentru o saltea de calitate

Daca ne gandim la calitatea orelor de somn, acestea pot fi influentate la randul lor si de alte variabile, precum integritatea mediului in care acestea se desfasoara. Desi caracteristicile saltelei pot fi un aspect ignorant de multi in momentul alegerii ei, acestea pot constitui unul dintre cele mai importante variabile ce vor dicta la randul lor cat de bine ne vom odihni pe ea.

Printre trasaturile la care trebuie sa fim atenti se numara abilitatea acesteia de a sustine greutatea persoanei in cauza, fara a-si pierde forma intr-un interval prea scurt de timp. De asemenea, materiale componente vor trebui sa fie hipoalergenice si concepute in asa fel incat sa nu favorizeze acumularea de microorganisme care ar putea dauna sanatatii. Daca si tu cauti o oferta care sa includa toate aceste calitati, vezi oferta de saltele de la medaz.ro.